Storgatan 17, 53434, Vara

Exklusiv fastighet mitt i Vara

Ståtlig och vacker representationsvilla. Centralt läge med gångavstånd till pendeltåg. Perfekt för dig som söker extraordinär boendemiljö i kombination med egen verksamhet. Stanna gärna till i trädgårdsidyllen innan
du njuter av vackra kakelugnar, glasad veranda och sköna detaljer. Välkommen!

Antal rum
8 rum

Boarea (BOA)
252 kvm

Tomtareal/mark
781 kvm

Beskrivning

Välkommen till ståtliga och vackra "Änglahuset" eller "Gula Lyckan" som fastigheten kallas i folkmun. Känslan av tidstypisk prästgårdsmiljö gör sig påmind, även om det här har bedrivits annan verksamhet. Väl på plats är det väldigt lätt att njuta och landa på ett behagfullt sätt. Antingen man gör det i den lummiga och insynsskyddade trädgården eller i något av alla de olika vackra rummen. För dig som älskar gammaldags veranda med sköna fönsterpartier, högt i tak och vackra listverk eller tidstypiska kakelugnar så är det bara att boka visning. Fastigheten måste definitivt upplevas på plats. Vi påbörjar givetvis vår visning i trädgården då detta är en riktig njutningsfull och rofylld plats. Läget är så lugnt och tyst. Stanna upp en stund i denna oas och låt blicken vandra på alla fina detaljer som finns på huset. Man riktigt längtar in men vill samtidigt stanna kvar och njuta en stund. Intressant. Väl inne i huset är det bara att släppa handbromsen. Låt det få ta sin tid.

Allt började på 30-talet då huset uppfördes och sedan dess har olika ägare varsamt vårdat fastigheten. Nu är det alltså dags för nästa generation ägare. Spännande.

Här kan man med fördel välja att bosätta sig med familjen men det går också bra att kombinera med någon intressant hobby/verksamhet. Möjligheterna finns definitivt tack vare att det förutom själva boningshuset även ingår ett trivsamt uthus som är snyggt och fräscht inrett. Ytterligare ett förråd/vedbod samt ett väl tilltaget garage finns inom trädgården.

Om du kommer från annan ort och vill lära känna Vara, så kan vi nämna vårt omtyckta Konserthus med berömda artister, 120-åriga Conditori Nordpolen med läckra bakelser, Sveriges snart största whiskeysamling på Restaurang Kronan och även den populära simhallen. Vara ligger mycket strategiskt och för dig som arbetar på annan ort finns ju tågförbindelser till bl a Stockholm och Göteborg m.m.

Varmt välkommen!

Fastighetsmäklare

Leif Börjeson
leif@redofast.se
+4672-4429625

Bilder


Kommande visningar

Kontakta mäklaren för visning

2023/11/09 17:00 - 18:00

Vänligen kontakta mäklare för bokning av visning. // Leif Börjeson 072-4429625

Kontakta mäklaren