Att köpa via REDO Fastighetsförmedling

Här vill vi ge info om 10 viktiga detaljer i en köpprocess.
Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.

Köpprocess

1. Gå på visningar

Även om man inte är jätteintresserad är det bra att gå på flera visningar. Man lär sig mycket som kan vara värdefullt när den efterlängtade bostaden dyker upp.

2. Våga fråga

Vi på REDO Fastighetsförmedling är till för våra kunder. Ring, maila eller skicka ett sms med frågor. Det är en del av vårt arbete.

3. Ta fram fakta

Är det några ord som är svåra att förstå? Bli en nörd. Fråga gärna dina vänner då många älskar att prata boende. Givetvis är vi redo att hjälpa till.

4. Upparbeta en god bankrelation

Att ha banken på sin sida är viktigt när det kanske kommer till snabba beslut. Stäm av med oss på REDO Fastighetsförmedling. Vi har koll på bankerna. Vi ägs inte av någon bank vilket innebär att vi har full frihet avseende vägledning och goda råd.

5. Ta del av besiktningsprotokoll

Många gånger går det att fråga besiktningsmannen direkt om det är något man vill veta mer om. Hör med din mäklare hur du går tillväga.

6. Budgivning

Vi på REDO Fastighetsförmedling vill ha korrekta och öppna budgivningar. Det är en självklarhet anser vi. Fråga oss gärna hur du kan agera vid en budgivning.

7. Kontraktskrivning

Grattis! I så fall har du vunnit budgivningen. Köpekontrakt omges av mycket regelverk och lagar. Vi på REDO Fastighetsförmedling använder oss av Mäklarsamfundets godkända avtal.

8. Handpenning

Normalt är det 10% av köpeskillingen. Denna summa betalas oftast in på fastighetsmäklarens klientmedelskonto. När alla villkor är uppfyllda överför mäklaren likviden till säljaren.

9. Tillträde

Dagen då man tillträder är lite extra spännande. Nu får man nycklarna. Äntligen är bostaden helt och hållet din egen. Glöm inte att teckna försäkring innan, och anmäl ny elanvändare. Hos oss på REDO Fastighetsförmedling får man en checklista som förenklar flytten.

10. Inflyttningsfest

Jodå – Det går bra att bjuda in medarbetarna på REDO Fastighetsförmedling.

Är du Redo för nytt
Gör dig Redo för flytt